Helpline: 09 820 5157

Conference 2019

Conference and AGM | 2019 

Saturday 15 June 2019, Grand Mercure, Wellington

We have confirmed an exciting line up of speakers that you won't want to miss! Hear about the latest research, an update on the Nexvax2 clinical trials and learn tips and tricks to enjoy a gluten-free lifestyle. Be informed and inspired about living well gluten free, at Coeliac NZ's conference and 45th AGM .

 

This event is open to everyone who's interested.

 

About our speakers

Dr. Andrew Day is an academic Paediatric Gastroenterologist based in Christchurch. After a period of training at the Hospital for Sick Children in Toronto, Canada, Dr Day took up a position at Sydney Children's Hospital, Sydney, Australia. He returned to NZ in 2009 to take up an academic appointment with the University of Otago, Christchurch. Andrew has a busy clinical role in Christchurch, and also provides outreach Paediatric Gastroenterology services around the rest of the South Island. He has strong clinical and research interests in coeliac disease as well as other gut disorders. Andrew’s ongoing research activities are strongly supported by Cure Kids.

 

Dr. Kamran Rostami's postgraduate journey started with defining the seronegative subgroup with a PhD in coeliac disease from University of Amsterdam. He worked as a consultant Gastroenterologist in the UK and recently joined the Gastroenterology Unit at Palmerston North. He has presented in numerous national and international Gastroenterology conferences, coordinated a number of multicenter studies and has published over 100 research papers in peer reviewed journals. He serves as the deputy and associate editor for a number of Gastroenterology journals.

 

Anna Richards has worked in private practice with both adults and children for over 20 years. Her primary focus is Coeliac disease, gastroenterology, allergy and adverse food reactions at all life stages, in conjunction with her general practise. Anna is on the Medical Panels of both Coeliac New Zealand and Allergy New Zealand. She lectures at Auckland University and at Massey University Symposiums. She is currently co-authoring the ASCIA-DAA Professional Certificate in Medical Nutrition Therapy in Food Allergy and Intolerance. Her clinical focus, significant experience and a daughter with coeliac disease gives her a unique perspective.

 


Sylvia North is a Registered Dietitian and Integrative Nutritionist from New Zealand. With a love for all things health and wellness, Sylvia's approach builds on the core foundation of using real food and real life strategies. Understanding all bodies are very complicated and unique, she as a special interest in working through a individualised approach to food and life style. Sylvia specialises in addressing digestive problems and food intolerances, inflammatory conditions, hormonal problems, weight loss resistance and poor energy levels.

 

Dr. Anderson graduated in medicine and has a doctorate from the University of Otago. His specialist training in internal medicine and gastroenterology was at The Royal Melbourne Hospital, and St Vincent’s Hospital in Melbourne. Dr. Anderson’s subsequent post-doctoral research at the University of Oxford focused on understanding the molecular basis for immune recognition of gluten in coeliac disease. He returned to Melbourne in 2002 and was a Laboratory Head at the Walter and Eliza Hall Institute. He also established dedicated clinics for coeliac disease at the Royal Melbourne Hospital and Alfred Hospital. He worked closely with Coeliac Australia and Coeliac New Zealand to raise public and health professional awareness for coeliac disease. Dr Anderson relocated to the United States in 2012 as Chief Scientific Officer of ImmusanT to continue his involvement in the development of Nexvax2 and advance similar peptide-based immunotherapies for other autoimmune diseases.

 

AGM Schedule

  Time  Start  Ending 
Registration    8.30 am
 
AGM   45 mins 8.45 am 9.30 am

Conference Schedule:

Presenter  Time  Start Ending 
 Registration (tea and coffee)   9.30 am
9.45 am
 Open Remarks Dana Alexander 15 mins 10.00 am 10.15 am
 Dr Andrew Day 50 mins 10.15 am 11.05 am
 Dr Kamran Rostami 50 mins 11.05 am 11.55 pm
Lunch  50 mins 11.55 pm 12.45 pm
Kevin Gilbert TBC
30 mins 12.45 pm 1.15 pm
Anna Richards  45 mins 1.15 pm 2.30 pm
Q&A Medical Advisory Panel 20 mins 2.30 pm 2.50 pm
Afternoon Tea 15 mins 2.50 pm 3.05 pm
Sylvia North 30 mins 3.05 pm 3.35 pm
Dr Bob Anderson 45 mins 3.35 pm 4.20 pm
Auckland Clinical Trials and update on NexVax2 30 mins 4.20 pm 4.50 pm
Closing remarks CNZ Chairperson 15 mins 4.50 pm 5.05 pm


Earlybird Tickets available until 31 March are $74 and include:

  • Entry to the conference (featuring guest speakers in the food and medical industry)
  • Buffet lunch and afternoon tea (GF)
  • Goodie bag filled with GF products!

Purchase Conference Tickets

Tickets can be purchased:

  • Via our online store. Purchase price $74 until 31 March. Tickets will be sold until 11 June at the full price of $80.
  • By direct credit to CNZ account 03-1726-0020179-00  reference 'Your name' and 'AGM' (please also email admin@coeliac.org.nz with your details)
  • By cheque payable to 'Coeliac NZ' and posted to: Coeliac NZ, PO Box 9734, Newmarket, Auckland 1149 (please enclose your details with the cheque)
  • By cash in person at the CNZ office: 1A Kent Street, Newmarket, Auckland

Accommodation and transport

The Grand Mercure is located in Wellington's CBD and approximately 15 minutes from Wellington Airport. Parking, taxis and buses are also readily available.There are plenty of accommodation options available within walking distance of the Grand Mercure.

Make a weekend of it!

Wellington is a great city in which to spend a weekend away.